Close

Naujausi straipsniai

Tik kokybiškos verslo dovanos ir atributika
Profesionalai į verslo dovanas žiūri kaip į visumą, todėl svarbūs keli aspektai – medžiaga, spaudos technologija,...
įkelta Jan 5, 2021 | autorius Rokas Andrulis
Reklaminiai marškinėliai su stilingais užrašais
Reklaminiai marškinėliai SU stilingais UŽRAŠAIS, ar STILINGI reklaminiai marškinėliai su užrašais? Skirtumas yra...
įkelta Apr 9, 2020 | autorius Logo Reklama
6 priežastys naudoti reklamines dovanas
Nors sunku tiksliai įvertinti reklaminių dovanų naudą, mes tikrai žinome, kad tai turi teigiamą poveikį įmonėms....
įkelta Nov 4, 2019 | autorius LOGO reklama

Tik kokybiškos verslo dovanos ir atributika

Įkelta: Jan 5, 2021 | Autorius: Rokas Andrulis

Profesionalai į verslo dovanas žiūri kaip į visumą, todėl svarbūs keli aspektai – medžiaga, spaudos technologija, spalvų derinimas.

Tik kokybiškos verslo dovanos ir atributika

Prisiminėme vieną atvejį nutikusį prieš pora metų. Vaikas paskambino į populiarią radijo stotį, sudalyvavo viename iš žaidimų ir laimėjo marškinėlius. Kai marškinėlius ištraukė iš dovanų maišelio, juos iš karto padovanojo mamai... Kodėl? Juk tai turėtų būti patys „kiečiausi“ marškinėliai mokykloje. Deja, iš dovanos buvo tikimasi kiek daugiau, nei nedidelis užrašas ant paprastų baltų T formos marškinėlių. Kai net vaikui kokybė atrodo nepakankamai aukšta, reikia susimąstyti, ar tikrai verslo dovanos ar kita verslo atributika pagaminta kokybiškai. Gal vaikantis pigumo buvo priimti ne visiškai teisingi sprendimai?

Dažniausiai kylančios problemos

Gaminant verslo dovanas, gali kilti įvairių bėdų bėdelių. Pavyzdžiui, kai marškinėlių gramatūra yra per maža, ne tik persišviečia apatinis trikotažas, bet ir logotipas atrodo neryškus. Su tokia bėda dažnai susiduria moterys, kurioms padovanojami plonyčiai marškinėliai. Su tokiais gal tik savo vyrui galima suorganizuoti šlapių marškinėlių šou miegamajame, bet ne eiti į darbą, gamtą, o juo labiau į miestą apsipirkti. Marškinėliai tiesiog nepasiekia savo tikslo – demonstruoti įmonės logotipą. O jei kas išdrįsta su tokiais išeiti į viešumą, dėmesio jie susilaukia dėl kitų dalykų...

Dar viena gana aktuali problema – logotipo vieta. Ne visi logotipai gerai atrodo kairėje krūtinės pusėje. Kartais reikia juos dėti per vidurį, o kartais – ant nugaros. Apie tai gali patarti tik profesionali verslo atributikos gamybos įmonė.

Logotipo ant verslo dovanos spalvos yra itin dažnas ginčų objektas. Nuolatos pasitaiko, kad logotipo maketas atsiunčiamas RGB spalvų gama, kai dauguma spausdinimo technologijų dirba su Pantone spalvomis – CMYK. Tokiu būdu šviesiai geltona virsta į viščiuko spalvą su oranžiniu atspalviu, šalia – į salotinę, o mėlyna – į žydrą ar atvirkščiai. Rezultatas – „išplaukęs“ logotipas, kuris nelabai ką turi bendro su užsakovo įmonės deklaruojamomis vertybėmis ir požiūriu į kokybiškas prekes ar aptarnavimą.

Su graviravimu irgi pasitaiko problemų. Tai neteisingai pasirinktas graviravimo gylis. Tada verslo dovana tampa dulkių kaupimo vieta, o ne solidumo ženklas.

Profesionalai pataria

Užsakovai dažnai yra įsitikinę, kad apie gamybos technologijas išmano labai daug, tačiau išmanyti teoriją yra viena, o kiekvieną dieną susidurti su įvairiais iššūkiais praktikoje – visai kas kita. Profesionalai į verslo dovanas žiūri kaip į visumą, todėl svarbūs keli aspektai – medžiaga, spaudos technologija, spalvų derinimas. Visada pasikonsultuokite prieš užsakydami rimtas verslo dovanas. Kad paskui netektų gailėtis ir slėpti akis nuo žmonių, gavusių jūsų verslo dovanas, kurių „kokybei buvo pataupyta“. Tai tik pasakymas, tačiau jis pakankamai nemalonus. Bendradarbiaudami su patikima verslo dovanų ir reklaminės atributikos įmone tokių nemalonių situacijų išvengsite.

Close